| Autor |
Mesaj |
SpYn
Administrator


Data inscrierii: 26/Iun/2009 Mesaje: 201 Localitate: Brasov |
|
Tutorial photoshop |
|
Despre photoshop se spune ca ar fi o unealta grea. este, intr-adevar o unealta grea. pentru aceia care baga prima oara nasul in photoshop. Photoshopul iti îngăduie sa faci destul de multe. de la consecințe nemaipomenite la prelucrare de imagini, la scanare sau tehnoredactare. in afara de photoshop, eu nu mai folosesc alta unealta grafica. pentru ca nu mai am nevoie.
Vreti sa invatati photosop ... k hai sa va explic in mare cate ceva ..
Sa incepem :
TEXTURE & BUTTONS
I. drop shadow
Multi veti spune: la ce ne trebuie, nu trebuie decat sa dau click pe Layer > Layer Style >Drop shadow si gata, am un shadow. Dar cum aplici un efect de shadow unei imagini? Iata si raspunsul:
1. deschideti imaginea dorita
2. Selectati-o si copiati-o (ctrl+a, ctrl+c). apoi stregeti imaginea (del)
3. click pe Canvas size din meniul Image (sau apasati combinatiile Alt+I si Alt+S)
4. mariti imaginea cu 10 pixeli
5. creati un layer nou
6. paste poză copiata anterior in layerul nou
7. Layer > Layer style > Drop Shadow
i-am aplicat imaginii mele Opacity 80%, Angle 130, Distance 9, Size 5
II. grid
1. deschideti o imagine
2. creati o imagine transparenta 100x100
3. apasati tasta M apoi faceti o selectie verticala exact in mijlocul imaginii transparente exact in mijloc. Selectia trebuie sa fie groasa de cativa centimetri.
4. umpleti bucată selectata cu nuanță dorita

5. apasati din nou tasta M si faceti o selectie orizontala pe mijlocul imaginii
6. apasati G si umpleti selectia cu colorit dorita. imaginea obtinuta trebuie sa arate cum ar fi cea de mai sus
7. micsorati imaginea pana la o mărime de 20 pixeli (apasati de 2 ori combinatia Alt+I succesiv si va aparea meniul cu mărimea imaginii)
8. selectati imaginea (Ctrl+A)
9. Din meniul EDIT alegeti "Define pattern"
10. afceti un nou layer
11. Reveniti la imagine careia vreti sa ii aplicati gridul si din meniul Edit alegeti FILL.
12. Selectati pattern din meniu si apoi selectati

imaginea pe care ati realizat-o anterior. acceptati setarile. veti avea un grid urat. jucati-va insa putin cu filtrele si cu opacitatea layerului pana veti obtine ceea ce doriti.
Gridului meu i-am așezat un chrome si o opacitate de 30%. Binenteles puteti alege culori diferite, desi cel mai bine merge cu alb sau negru, depinde de imagine. Dimensiunea imaginii din care faceti grid-ul o puteti schimba in functie de necesitati; puteti face grid cu o singura linie, cu una din linii mai lunga...
III. fulger
1. creati o imagine
2. Filter > Render > Clouds
3. aplicati apoi Filter > Render > Difference Clouds pana cand vedeti ceva care va place
4. Ctrl+I
5. Image > Adjust > Levels (Ctrl+L) cu setarile din imaginea alaturata
Iata rezultatu:
IV. buton
1. creati un document nou
2. pe un layer nou creati o selectie cu Eliptical Marqee Tool si umpleti-o un gradient alb-negru
3. Select > Modify > Contract si contractati cam la jumatate
4. Aplicati din nou gradientul, dar in sens invers
5. contractati din nou cu 1-2 pixeli si aplicati gradientul in sens invers
6. acum aplicati Hue/Saturation (Ctrl+U), bifati colorize si jucati-va pe selectie
si trb sa va iasa ceva de genu :
TEXT
I. fire text
1. Realizati un text alt pe fundal negru
2. FILTER > STYLIZE > WIND din stanga. IMAGE > ROTATE CANVAS si rotati imaginea cu de 90 grade CW. Aplicati filtrul din nou.
3. Rotiti imaginea si aplicati filtrul din nou pana cand ati fixat filtrul in toate directiile.
4. Cu pensula desenati cateva linii deasupra scrisului.
5. Aplicati un Motion Blur pe liniile nou-create.
6. Aplicati FILTER > DISTORT > RIPPLE. Aveti grija ca sa arate ca niste flacari.
7. Aplicati IMAGE > MODE > Grayscale si apoi IMAGE > MODE > INDEX COLOR. Apoi mergeti la IMAGE > MODE > COLOR TABLE si din meniu aplicati "BLACK BODY".
8. Schimbati in RGB mode (IMAGE > MODE > RGB COLOR). Apoi tipariti acelasi text peste cu acelasi font si aceeasi dimensiune.
II. speed text
1. Realizati un text alb pe fundal negru
2. Layer > Rasterize type
3. Layer > Layer style > stroke
4. Filter > Blur >Gaussian blur > 0.5
5. Merge layers (Ctrl+Shift+ E)
6. Filter > Stylize > Wind
MISC
explosion
File > New
creati un cerc de măsură dorita pe un layer nou
creati un layer nou de tentă neagra si uniti-l cu cel cu cercul
Filter > Distort > Polar Coordinates > Rectangle to polar
rotiti imaginea cu 90 de grade dreapta
Filter > Stylize > Wind > from the left
aplicati efectul de 2-3-4 ori
rotiti imaginea inapoi
Filter > Distort > Polar coordinates > Rectangle to polar
Larey > New Adjustment layer > hue/saturation (bifati "group with previos layer") si jucati-va cu setarile
INTERFACE
sfera 3D
1.creati o imagine
2. Filter > Render > 3D Transform
3. creati o sfera pe care o rotiti
4. Image > Adjust > Hue/Saturation


_________________
Sa fi de treaba si respectat ;) |
|
| 18/09/2009 16:45 |
|
 |
ntx
Moderator

Data inscrierii: 16/Sep/2009 Mesaje: 67
|
|
|
|
mie zimi de unde pot sa iau un photoshop bun, ms
|
|
| 18/09/2009 17:15 |
|
 |
SpYn
Administrator


Data inscrierii: 26/Iun/2009 Mesaje: 201 Localitate: Brasov |
|
|
|
photoshop gasiti pe torrente .. cine are cont sunt cateva bune pe filelist.ro
_________________
Sa fi de treaba si respectat ;) |
|
| 18/09/2009 17:17 |
|
 |
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
|
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro
|
|